Spelenderwijs opvoeden en meer...

Cursussen voor ouders en leraren van jonge kinderen .

En ja, ik kom graag naar jouw school, consultatiebureau of kinderdagverblijf!

Spelenderwijs opvoeden. Hoe zorg je ervoor dat je niet in confrontatie tegenover je kind, maar in verbinding naast je kleine kind komt te staan? Dat je spelenderwijs de leiding kunt houden. Improvisatieoefeningen helpen je, vertrouwen te krijgen in het vermogen mee te bewegen met je fantasierijke wereld van het kind zonder innerlijk de autoriteit te verliezen. Een kindje kan bij gebrek aan jouw (liefdevolle) grenzen, zo buiten zichzelf raken. Herken je daar iets in? Hoe blijf jij leiden, vanuit plezier?

Vertragen ín het moment. Voor ouders en leraren blijkt het effect van zelf vertragen meteen voelbaar voor de kinderen. De tafel bijvoorbeeld met aandacht, rust en verbinding dekken maakt dat de kinderen de overgang naar 'aan tafel 'veel makkelijker mee kunnen bewegen. Of leerlingen die in de innerlijke kalmte en rust van hun leraar mee ontspannen. We werken heel concreet vanuit toneeloefeningen aan fysiek vertragen om tot bewustwording te komen wat vertragen eigenlijk voor jou betekend en wat jou zo (ongewild) in de versnelling krijgt.

Hoe moet ik afronden om te kunnen beginnen? Hoe begin jij de (volgende) les? Of hoe begin jij 'aan tafel gaan'? Of 'in bed stoppen'? Achter de feiten aan hobbelend kun je er naar verlangen dat er een pauze zit tussen het ene en het volgende. Hoe kun je zelf de tijd stil zetten tussen de dagdelen in? Hoe kun je er voor zorgen dat je werkelijk afrond en energie en kracht over hebt om met het volgende begin aan te vangen? Toneeloefeningen geven je handvatten om afronding, tijd en jezelf te beteugelen.

Over de andere cursussen, later meer. Hartelijke groet, Sanna

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT US

Reg. Bovina Strella 50 - 12073 - Ceva - (CN) - Italia

Tel: +39 340 1958654

© 2019 by Sanna & Floris.