Pedagogische Werkplaats

Terugkijkend naar de afgelopen drie jaar hier op La Strella, heb ik het antwoord gevonden op de vraag waarmee ik van het Geert Groote College afscheid nam: welke impuls zal er overblijven wanneer er geen klassen meer voor mij klaarstaan, geen leraren om te begeleiden binnen school, geen pedagogische vergaderingen om voor te bereiden?
Vanuit 'al doende leert men', begon ik te werken onder de naam 'innerlijke werkplaats' (ik vind het nog steeds zo'n mooi, zo'n heerlijk vrij in te vullen naam; nét duidend genoeg dat het over de binnenwereld gaat).
In die drie jaar is gebleken dat alles dat zich hier af speelt, over pedagogie is gaat: vrije school klassen weten ons te vinden om 's ochtends in de wijngaard te werken, 's middags theater te maken, samen op buitenvuur te koken, te zingen én natuurlijk Italiaans ijs te eten. Leraren weten mij gelukkig te vinden om zich in hun persoonlijke leraarschap te verdiepen, Ouders komen hier op vakantie en voeren zodra de kinderen slapen gesprekken over wat het kind en wat de opvoeding van hen vraagt. Kinderen uit Ceva die iedere zaterdag naar het Engelse klasje komen wandelen waarvoor ik alles uit mijn vrije-school-kleuterklas-herinneringen inzet: schilderen, kneden, oogsten, vuur stoken. Tja, wát er ook maar over levensprocessen gaat! Dat er een sales-managersteam van Hugo Boss langskwam, had misschien niet direct met pedagogie te maken, maar ik kon wel álles dat ik ontwikkelde inzetten om hen te helpen de mens achter de collega vollediger waar te nemen ( samen met lieve Reinke Chavannes). Misschien dat de naam 'pedagogische werkplaats' ook net iets duidelijker maakt wat hier allemaal te doen valt en wie er allemaal welkom is. Pedagogie geïnspireerd vanuit de antroposofie, die impuls is dus overgebleven, wat een vreugde!

CONTACT US

Reg. Bovina Strella 50 - 12073 - Ceva - (CN) - Italia

Tel: +39 340 1958654

© 2019 by Sanna & Floris.